fbpx

Yeah! M’n eerste aflevering staat online! Ik viel gelijk met de neus in de boter want mijn ‘perfecte plaatje’ kon ik meteen vaarwel zeggen. Er ging van alles mis, maar dat heeft me er niet van weerhouden om het toch online te plaatsen. Hieronder lees je de shownotes wat je kunt verwachten.

Shownotes

In deze eerste aflevering wil ik je laten zien dat ook al is iets niet goed genoeg volgens jouw ‘perfecte’ standaard, je er toch voor kunt kiezen om door te zetten. Een tijdje terug nam ik namelijk deze eerste aflevering op. Naderhand kwam ik er alleen achter dat er van het eerste stuk weinig te horen is.

Ego dook daar meteen bovenop dat ik dan dus niet mijn aflevering kan gaan delen met de wereld. En dat ik eerst een ‘fatsoenlijke’ opname moest maken, waarin ik mezelf voorstel bijvoorbeeld. Maar! Dat heb ik dus níet gedaan. Ik heb besloten om me niet te identificeren met deze (en vele andere) belemmerende gedachten en toch gewoon deze opname te plaatsen. Het laat namelijk zien hoe je de keuze hebt en dat de boodschap sowieso belangrijker is dan de vorm.

In deze eerste aflevering

In deze aflevering neem ik je namelijk mee in het besef dat ik kreeg op het gebied van ‘behoeftes’. Ik merk dat ik voorheen ‘regels’ voor mezelf had waar ik me aan moest houden ‘omdat het goed voor me is’. Zoals meditatie, yoga en dat soort dingen die verstandig zijn. Maar eigenwijs als ik ben stop ik er dan vrij vlug weer mee, omdat het voelt als moeten en als een to do list. En dat schiet natuurlijk z’n doel voorbij.

Door mijn persoonlijke ontwikkeling en de keuze om beter voor mezelf te zorgen, merk ik dat mijn behoeftes nu van binnenuit komen en dat ik niet regels voor mezelf hoef te maken die ik elke dag klakkeloos uitvoer. Als ik zin heb om te gaan wandelen, dan doe ik dat. Als ik zin heb om in bad te gaan, dan doe ik dat. Ik hoef dat soort regels niet religieus elke dag uit te voeren, want voor mij is dat een vorm van angst, blijkt.

 

Vragen die deze aflevering centraal staan:

  • Luister ik wel naar mijn behoeftes?
  • En handel ik ook naar mijn behoeftes?
  • Wat heb ik op dit moment nodig?
  • Luister ik naar de zelfsabotage (ego) of niet?