fbpx

Daar is ‘ie dan, aflevering 2! Het heeft een tijdje geduurd, maar ik ben weer helemaal on fire momenteel. In deze aflevering staat de vraag ‘Hoe leg ik de lat lager voor mezelf?’ centraal.

Shownotes

Minder moeten, meer mogen. Een lesje over zelfliefde. En over het mezelf MAKKELIJKER maken in plaats van MOEILIJKER. Ik kwam er namelijk achter dat ik voor mezelf work arounds verzin, als ik merk dat ik het mezelf onnodig moeilijk maak. Die work arounds benoemde ik al even in mijn eerste podcast en aflevering 2 borduurt daar dus op voort met voorbeelden.

Wat? Work arounds?

Work arounds zijn omstandigheden die ik voor mezelf creëer op het moment dat ik iets wil, maar mijn hoofd mij tegenhoudt. Op die manier leg ik de lat voor mezelf lager en doe ik toch wat ik écht wil. Bijvoorbeeld als ik wil gaan wandelen. Mijn hoofd wil wel, maar dan stelt ze allerlei eisen waardoor ik vervolgens niet ga. Ik probeer dan daarom voor mezelf een work around te verzinnen, oftewel een manier waarop ik de activiteit zo leuk of zo makkelijk mogelijk voor mezelf maak. Ook wel ‘het pad van de minste weerstand’ genoemd, volgens De Wet van de Aantrekking.

Schud die voorwaarden van je af

Met die work arounds leg ik de lat voor mezelf VEEL lager waardoor ik veel LIEVER ben voor MEZELF. Ik schud alle voorwaarden van me af. Want al heel jong heb ik mezelf aangeleerd om aan allerlei eisen te voldoen en ik kom er steeds meer achter dat die vaak belemmerend zijn om te doen wat ik ECHT wil.

Van moeilijk naar makkelijk

Soms vind ik het namelijk makkelijker om het mezelf MOEILIJKER te maken, dan om het mezelf MAKKELIJKER te maken. Hoe tegenstrijdig is dat?! Eigenlijk is het gewoon ego die allerlei regels bedenkt en me er daardoor van probeert te weerhouden om buiten m’n comfortzone te gaan. Begrijpelijk, want dat is haar taak, maar het helpt niet altijd mee om dingen te bereiken in het leven. Vandaar dus die work arounds 🙂

Veel luisterplezier!

 

Vragen die in deze aflevering centraal staan: 

  • Hoe leg ik de lat lager voor mezelf?
  • Hoe kan ik een activiteit makkelijker of leuker voor mezelf maken zodat ik het toch doe?
  • Hoe maak ik het mezelf makkelijker in plaats van moeilijker?

Vond je dit een leuke podcast of heb je vragen? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, contact op te nemen via het contactformulier of mij via Instagram een DM te sturen!