fbpx

Vroeger vond ik pannenkoeken vies. Ik werd er misselijk van en zat bijna kokhalzend aan tafel. Maar ik ben blij dat die tijd achter de rug is, want nu ben ik dol op pannenkoeken! Vooral gezonde pannenkoeken vind ik erg smakelijk als lunch (of ontbijt of avondeten), zoals deze haver pannenkoekjes!

Dit goddelijke recept is niet van mezelf, maar van Healthnut Nutrition. Een superleuke Canadese foodblogger, die onder meer erg lekkere recepten maakt. Wel heb ik recept vertaald en omgezet naar Nederlandse maten. Wel zo handig ­čÖé

Laatst maakte ik kennis met dit recept voor haver pannenkoekjes en ik was meteen verkocht. Ik was namelijk even zat van de banaan-ei pannenkoekjes, dus ik zocht een ander alternatief. Zelf voeg ik frambozen toe in plaats van bosbessen. In het originele recept worden bosbessen door het beslag gedaan. Je kunt verse frambozen (of bosbessen) gebruiken, maar ik gebruik de diepvriesvariant en ontdooi ze altijd even in een pannetje. Wel doe ik er plakjes banaan op met heerlijke Canadese ahornsiroop. Het recept is voor 4 personen, maar deze portie verdeel ik altijd in twee├źn zodat ik er twee keer van kan lunchen.

(onder het mom van ‘move before you’re ready’ en ‘80% is goed genoeg’ staat er nog geen eigen foto bij deze post, maar ik wilde dit recept al wel vast met je delen :-))

 

Heb je dit recept voor haver pannenkoekjes uitgeprobeerd? Laat het me weten! Neem contact met mij op via het contactformulier, via de reacties hieronder of door een DM op Instagram. Dat vind ik namelijk SUPER LEUK.

 

RECEPT VOOR HAVER PANNENKOEKJES

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Aantal personen: 2

Portie: 12-14 pannenkoekjes

 

Ingredi├źnten:

 • 235 ml (plantaardige) melk
 • 1,5 el appel cider azijn
 • 1 (biologisch) ei
 • 20 g ongezouten roomboter, gesmolten
 • 1,5 el honing
 • 0,5 theelepel vanille extract
 • 125 g havermeel
 • 1 tl bakpoeder (ik gebruik wijnsteenbakpoeder)
 • 0,5 tl baking soda
 • mespunt zout
 • boter of ghee om in te bakken

Toppings:

 • 150 g frambozen of bosbessen
 • 2 bananen
 • ahornsiroop

Instructie:

 1. Maak de ‘botermelk’ door de plantaardige melk met de appel cider azijn te mengen. Voeg het bij elkaar en roer even door. Zet opzij voor 15 minuten zodat het lobbiger wordt.
 2. Meng in een grote kom de ‘botermelk’, ei, gesmolten boter, honing en vanille extract. Mix door elkaar totdat het ├ę├ęn geheel is.
 3. Zeef de havermeel, bakpoeder, baking soda, mespunt zout in de kom van de ‘natte’ ingredi├źnten. Roer door met een spatel, maar houd nog wat klonten over in het beslag. De truc is om het beslag niet teveel te roeren omdat dan de pannenkoekjes niet goed rijzen in de pan.
 4. Voeg de frambozen toe door wederom zo min mogelijk te roeren. Laat het beslag even rusten en warm ondertussen de pan op.
 5. Verwarm een koekenpan of grillpan op middelmatige warmte. Voeg boter of ghee toe aan de pan en als de pan goed warm is schep je een flinke opscheplepel beslag in de pan. Ik maak meestal 3 of 4 ‘hoopjes’ in de pan. Laat ze 1 tot 2 minuten bakken totdat er bubbeltjes ontstaan. Draai dan om en bak de andere kant ook voor 1 tot 2 minuten tot goudbruin. Herhaal dit totdat het beslag op is.
 6. Het smaakt het erg goed om er plakjes banaan met ahornsiroop op te serveren. Ook kun je er nog (verse) frambozen of bosbessen op doen, maar bijvoorbeeld ook pecannoten, walnoten, etc. Maar net wat je zelf lekker vindt.