fbpx

Nieuwe maan 23 februari 2020

Deze maanfase kun je het gevoel hebben dat je zweeft. Je bent veel in je eigen wereld en hebt behoefte om aan de realiteit te ontsnappen. Aarden kan een uitdaging zijn momenteel. Je bent gevoeliger. De energie van Vissen wordt versterkt tijdens deze nieuwe maan. Zelf vind ik altijd het fijne aan nieuwe maan dat we maar te maken hebben met één energie, in plaats van een tegenstrijdige energie zoals bij volle maan.

 

Maan in Vissen

De maan staat onder andere voor je emoties, je onderbewustzijn, je instinct, het verleden. En Vissen is een erg emotioneel teken. Ze zijn gevoelig en vriendelijk. De interesse van Vissen gaan uit naar het mystieke, dus bijvoorbeeld spiritualiteit interesseert ze mateloos. Ze zijn ook erg intuïtief, kunnen zich goed inleven in anderen en de emoties van zichzelf of van anderen zijn diepgaand. Dat is meteen ook een les voor een Vis: onderscheiden wat van hen is en wat van anderen. Dus als je daar momenteel extra in uitgedaagd wordt, dan mag je daar eens naar kijken deze periode.

Vissen hebben een enorme verbeeldingskracht en vinden het fijn vinden ze het om zich terug te trekken in hun eigen belevingswereld. Valkuil daarbij is dat ze willen ontsnappen aan de realiteit en dan ook toe te geven aan verslavingen. De realiteit is niet wat overeenkomt met hun eigen belevingswereld, en dat is dus de uitdaging van een Vis: de belevingswereld creëren in hun werkelijkheid. Maar daardoor kunnen ze dus ook makkelijk ‘down’ zijn, zodra ze weer in de realiteit terugkomen met hun bewustzijn.

De verbeeldingskracht en sterke gevoeligheid zijn de grootste kwaliteiten van Vissen. Het gaat erom dat ze deze goed leren balanceren. Het heeft namelijk twee kanten. Enerzijds kan het een vlucht zijn, anderzijds eigenschappen waar ze anderen mee kunnen helpen. Pas wel op dat mensen geen misbruik van je maken. Hun grootste vragen in het leven zijn: wie ben ik? En wat kom ik hier doen? En daarvoor moeten ze de confrontatie met zichzelf aangaan en naar binnen keren.

 

Wat je kunt merken deze periode:

 • Irrationeel denken
 • Werkelijkheid mooier zien dan het is
 • Sterke verbeeldingskracht (maak er gebruik van!)
 • Sterke empathie, inlevingsvermogen (sterker dan normaal)
 • Behoefte aan je kunstzinnig uiten, in welke vorm dan ook
 • Extra gevoelig voor kritiek
 • Zoektocht naar je eigen identiteit. Wie ben ik in het grote geheel? Wat kom ik doen hier op aarde? Wat is mijn plek in deze wereld?
 • Vergeetachtig, chaotisch, veel in je hoofd zitten

 

Zon in Vissen

De zon staat onder andere voor je wilskracht, je bewustzijn, je ego, het hier en nu. Vissen zijn liever alleen, dan dat ze met anderen zijn. Vooral omdat ze dan geen ‘last’ hebben van anderen qua emoties, maar ook om zichzelf te doorgrond en ook omdat ze dan makkelijker in hun fantasiewereld kunnen stappen. Hun gave is het grote plaatje te zien, hoe alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Ze hebben een sterke behoefte om ‘zichzelf’ te zijn. Ze hebben moeite om zichzelf te doorgronden, maar Vissen hebben een natuurtalent wat betreft het begrijpen van anderen en hun mislukkingen.

Vissen kunnen tegelijkertijd erg vaag, vergeetachtig en chaotisch zijn. Een weerspiegeling hiervan vind je vaak terug in hun huis. Het is een drukke boel met al die fantasieën, illusies, dromen, creatieve energie die in hun hoofd omgaat. Voor anderen is de gedachtegang van een Vis soms niet te volgen. Als ze te veel in hun hoofd verzeild raken, kan dat soms leiden tot destructief gedrag. Ze komen dan in de slachtofferrol en denken dan dat alles hun schuld is. Wat helpt om meer rust in het hoofd te vinden is zich creatief uiten, of omgaan met kinderen. Dat brengt hen terug naar hun eigen kind-stuk en zorgt voor spirituele heling.

De polariteit van een Vis merk je terug in dat ze erg passief zijn, maar het moeilijk vinden om ‘nee’ te zeggen. Ze willen je geen pijn doen, dus zeggen ze ‘ja’ maar doen ze ‘nee’. Waar ze aan de ene kant passief zijn, kunnen ze soms juist ook te hard van stapel lopen en zich ergens in verliezen. Daardoor missen ze de essentie, wat júist cruciaal is voor dit teken, namelijk: gevoeligheid en aanvaarding.

 

Om je hoofd rustig te krijgen, is het fijn om te doen:

 • Yoga
 • Meditatie
 • Schrijven
 • Goed voor jezelf zorgen (wat dient jou?)
 • Bewust zijn van je (destructieve) gedachten
 • Elke vorm van kunst beoefenen

 

Bron: thebutterflyeffect.nl, members.home.nl, pantarhei-astrologie.nl, astrohoroscoop.nl, bloom.be, inspirerendleven.nl